Navigácia

Príspevok na špecifiká – Nové triedy v MŠ od 1.9.2021

Formou príspevku na špecifiká v súlade s § 4af zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov boli pridelené finančné prostriedky zriaďovateľom, ktorí z dôvodu povinného predprimárneho vzdelávania („ďalej PPV“) otvorili nové triedy materských alebo špeciálnych materských škôl (ďalej „MŠ a ŠMŠ“).

Poskytnuté finančné prostriedky sú určené na pokrytie osobných a prevádzkových nákladov v novovzniknutých triedach MŠ a ŠMS v období september – december 2021.

Pri výpočte ministerstvo vychádzalo z údajov o počte detí MŠ/ŠMŠ z výkazu Škol V40-01, doplnených o informáciu o počte tried. Pri výpočte boli použité nasledujúce kritériá:

  • Príspevok bol poskytnutý zriaďovateľom, ktorí vykázali medziročný nárast celkového počtu detí spolu s nárastom počtu detí v PPV a nárastom celkového počtu tried.
  • Príspevok bol poskytnutý na počet tried vypočítaný podľa nárastu počtu detí v PPV.
  • Takto vypočítaný počet tried bol upravený podľa pripomienok od OÚ v sídle kraja, aby sa eliminovali chyby vzniknuté nesprávne vykázaným počtom tried v školských informačných systémoch.

Suma príspevku na jednu novootvorenú triedu pre deti v PPV predstavuje 10 000 €.

Finančné prostriedky je možné použiť len na účel, na ktorý boli poskytnuté.

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky