Navigácia

Správa o stave prioritnej osi č. 1 Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ako sprostredkovateľský orgán pre prioritnú os č. 1 Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje (ďalej „SO pre PO č. 1 Vzdelávanie OP ĽZ“) zverejnilo Správu o stave prioritnej osi č. 1 Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje, stav k 19.11.2019.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR je gestorom prioritnej osi č. 1 Vzdelávanie OPĽZ, prostredníctvom ktorej poskytuje školám, vzdelávacím inštitúciám a neziskovým organizáciám finančné prostriedky na podporu inkluzívneho vzdelávania, vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov, rozvoj gramotností, využívanie informatiky vo vyučovacom procese, ako aj na podporu duálneho či celoživotného vzdelávania.

Z alokácie 458,7 mil. EUR (zdroje ESF) prioritnej osi bolo k 19. novembru 2019 v rámci 6 národných a vyše 900 dopytovo – orientovaných projektov kontrahovaných 217 mil. EUR. Výška finančných prostriedkov smerujúcich do škôl a počet dopytovo – orientovaných projektov bude výrazne stúpať, nakoľko kontinuálne prebieha proces schvaľovania ďalších projektov. Zároveň v lete tohto roku vyhlásilo ministerstvo školstva výzvy v alokácii 50 mil. EUR (zdroje ESF), ktoré sú stále otvorené a je možné predkladať nové projekty. Vzhľadom na záujem potenciálnych žiadateľov sa plánuje aj navýšenie tejto alokácie.


 

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky