A koronavírus terjedését illető útmutatás

A Szlovák Köztársaság oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminisztérium válságstábja döntése alapján 2020 március 12.-től további értesítésig a minisztérium adminisztratív terein látogatások szigorú tilalma áll érvényben. A tilalom az iktatóra is vonatkozik, de a feladások benyújtása elektronikus formában is lehetséges.
     A www.ucimenadialku.sk weboldal, amely 2020 március 25.-től elérhető, több kormányon kívüli szervezet és az oktatásügyi minisztérium együttműködése eredményeként jött létre. A rendkívüli állapot miatt megszakított tanítás idejében ez a honlap hivatalos kommunikációs eszközként szolgál. Áttekintést kínál a távoktatás lehetőségeiről, elsősorban szlovák és cseh nyelven, valamint tanácsokat és javaslatokat iskolák, tanárok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak, tanácsadó intézmények és szülők számára.
     A lakosság számára 2020 március 26.-tól áll rendelkezésre az oktatásügyi tárca call centere. Munkanapokon 8:00-tól 16:00-ig nyújtanak szakemberek tanácsadást és válaszokat az oktatásügy helyzetével kapcsolatos kérdésekre a 0800 138 033 ingyenes telefonszámon vagy a helpdesk@iedu.sk e-mail címen.

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky