V piatok vydá hlavný hygienik SR usmernenie k prevádzke školských kuchýň

01.04.2020

     Zriaďovatelia budú môcť na základe vlastného rozhodnutia využiť školské kuchyne na to, aby za sprísnených hygienických a bezpečnostných podmienok navarili a doviezli jedlo sociálne odkázaným ľuďom, prioritne seniorom.
     „Školské kuchyne budú môcť navariť jedlo, ktoré bude následne dovezené stravníkom. Rovnako ako to dnes robia reštaurácie. Rozdiel je, že takéto jedlo bude cenovo dostupnejšie. Najmä pre sociálne odkázaných seniorov, ktorí sa externe stravovali v domovoch dôchodcov a v dnešnej situácii o túto možnosť prišli,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.
     Usmernenie k prevádzke školských kuchýň vydá v piatok 3. apríla 2020 hlavný hygienik Slovenskej republiky. Zároveň oznámi, za akých sprísnených opatrení sa bude môcť jedlo v školských kuchyniach pripravovať a následne v balenej forme bude môcť byť doručené.
     Zriaďovatelia budú môcť túto možnosť využiť ako formu pomoci sociálne slabším občanom, ktorí nemajú možnosť dostať sa k cenovo dostupnému stravovaniu.

 

HORIZONT 2020 Múzeum školstva a predagogiky v Bratislave Múzeum špeciálneho školstva v Levoči Ministerstvo školstva na facebooku