Navigácia

V Bratislave udeľovali ocenenia osobnostiam poradenstva

Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP) ocenil v utorok večer v Bratislave osobnosti poradenstva, ktoré pomáhajú deťom a ich rodinám v náročných životných situáciách. Záštitu nad podujatím prevzal minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.

Oceňovať odborníkov a odborníčky v systéme poradenstva a prevencie je podľa riaditeľky VÚDPaP Janette Motlovej mimoriadne dôležité. „Téma duševného zdravia je v aktuálnej situácii často skloňovaná. Málo si však uvedomujeme, ako veľmi súvisí duševné zdravie s oceňovaním. Ak príliš veľa pracujeme, často aj za cenu vlastnej nepohody, alebo zhoršených rodinných vzťahov, potrebujeme vedieť, prečo je to dôležité. Morálne ocenenie je často oveľa dôležitejšie, než ocenenie materiálne,“ uviedla Motlová.

V kategórii Mladý talent poradenstva 2023 získala ocenenie Soňa Pribusová, psychologička z Centra poradenstva a prevencie v Trenčíne. V kategórii Osobnosť poradenstva 2023 si ocenenie prevzala Viera Hudečková z Diagnostického centra v Záhorskej Bystrici. Ocenenie za Dlhodobý prínos v systéme poradenstva a prevencie získal tento rok Albín Škoviera. Špeciálne ocenenie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR odovzdal štátny tajomník Ján Hrinko. Jeho laureátom sa stal profesor Vladimír Labáth.

Po Osobnosti poradenstva 2023 organizuje VÚDPaP aj 31. ročník konferencie Dieťa v ohrození na tému Psychická odolnosť ako výzva súčasnosti. Koná sa v dňoch 29. - 30.5.2024 v Bratislavskom hoteli Tatra.

Facebook Zdieľať
Skočiť na začiatok stránky