Navigácia

IUVENTA sa od januára 2019 stane súčasťou medzinárodnej agentúry ERYICA

     Európska informačná a poradenská agentúra pre mládež (ERYICA) je nezávislou európskou organizáciou zloženou z vnútroštátnych a regionálnych koordinačných orgánov a sietí pre informácie o mládeži. Usiluje sa o zintenzívnenie európskej a medzinárodnej spolupráce v oblasti informačnej práce a služieb pre mládež. Rozvíja a podporuje kvalitnú informačnú politiku a prax mládežena všetkých úrovniach s cieľom uspokojiť informačné potreby mladých ľudí a uplatňovať zásady Európskej charty informácií o mládeži.
     Slovensko sa tak stalo dvadsiatou ôsmou krajinou, ktorá je súčasťou medzinárodnej agentúry ERYICA, pracujúcou v úzkej spolupráci s rôznymi zainteresovanými stranami na miestnej, regionálnej a národnej úrovni. Vďaka množstvu výziev, ktorým čelí dnešná mládež, spolupráca s partnermi umožňuje spolupracovať na rôznych témach týkajúcich sa mládeže, mládežníckych informácií, mládežníckych pracovníkov a mládežníckych organizácií v celej Európe, ale aj mimo nej. Medzi partnerov agentúry ERYICA patrí napr. Európska komisia, Rada Európy, Eurodesk, EYCA – Európska karta mládeže, Európske fórum mládeže či Unesco.
     IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže sa stotožňuje s názorom, že účasť na  mobilite by sa mala stať normou, nie výnimkou, aby sa zlepšila perspektíva života mladých ľudí, najmä tých, ktorí pochádzajú zo znevýhodneného prostredia. Prístup k správnym informáciám v správnom čase podporuje rovnomernejšie rozdelenie príležitostí k mobilite. Špecializované informačné služby, ako ERYICA či Eurodesk sú mimoriadne dôležité, pretože ponúkajú mladým ľuďom presné, spoľahlivé a priateľské informácie pre mládež.
     IUVENTA požiadala o členstvo na jeseň 2018 a po dôkladnej analýze Správnej rady agentúry ERYICA bola žiadosť úspešne schválená. Jej oficiálnym členom sa stane od 1. januára 2019.
 


Facebook Zdieľať
Skočiť na začiatok stránky