Navigácia

Výzva na podporu projektov propagácie vysokých škôl v zahraničí

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranú na podporu projektov propagácie vysokých škôl v zahraničí. Od 6.10.2023 môžu verejné vysoké školy žiadať o financovanie projektov zameraných na návštevy zahraničných veľtrhov a náborových podujatí v zahraničí a systematickú propagáciu vysokej školy. Cieľom výzvy je zviditeľnenie Slovenska ako partnera a destinácie pre študentov a zamestnancov vysokých škôl, prezentácia potenciálu krajiny v oblasti vysokoškolského vzdelávania, vedy a výskumu.

Výška finančných prostriedkov určených na výzvu je 4 550 000 EUR. Výzva pozostáva z troch aktivít:

  1. Účasť na 6 medzinárodných podujatiach zahraničných asociácií vzdelávateľov, a to NAFSA, EAIE, APAIE.
  2. Účasť alebo organizovanie medzinárodných náborových podujatí, ktorými sú napríklad recruitment fairs, školenia, semináre, konferencie v anglickom jazyku alebo inom cudzom jazyku ako štátny jazyk slovenský,  zamerané na nábor študentov, propagáciu možnosti štúdia pre zahraničných študentov.
  3. Vytvorenie návrhu a realizácia komunikačnej kampane zameranej na zviditeľnenie a zatraktívnenie vysokej školy v zahraničí  s cieľom zvýšenia povedomia o danej verejnej vysokej škole a propagácie štúdia pre zahraničných študentov s dôrazom na  vypracovanie kompletnej marketingovej stratégie a vyhotovenie video prezentačných spotov v cudzom jazyku.

Žiadosti o poskytnutie prostriedkov mechanizmu môžu byť predkladané priebežne, t. j. žiadateľ ju môže predložiť kedykoľvek odo dňa vyhlásenia výzvy do termínu jej uzavretia.

Žiadateľ vypracuje žiadosť o poskytnutie prostriedkov mechanizmu (ŽoPPM) výlučne prostredníctvom Informačného systému Plánu obnovy – ISPO dostupnom na webovom sídle: https://ispo.planobnovy.sk/app/vyzvy

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky