Navigácia

„Kompenzácia poplatkov za ŠKD pre žiakov zo SZP a v HM 2“ – zdroj 3P01

MŠVVaŠ SR poskytlo formou príspevku na špecifiká (v súlade s § 4af zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní...) finančné prostriedky zriaďovateľom škôl, ktorí uspeli vo Výzve „Kompenzácia poplatku v ŠKD za žiakov zo SZP a v HM 2“ – zdroj 1P01 (Komponent 6 /Reforma 6).

Finančné prostriedky z mechanizmu POO sú účelovo určené na kompenzáciu poplatkov za ŠKD pre žiakov zo SZP a v HN v období časovej oprávnenosti aktivít od 01.09.2022 do 30.06.2023. Prostriedky sú zasielané v dvoch platbách: pre rok 2022 a následne pre rok 2023.  Finančné prostriedky je potrebné osobitne sledovať v účtovníctve na samostatnej analytike alebo na samostatnom stredisku, tak aby bol zabezpečený prehľad o finančných prostriedkoch, ktoré prijímateľ obdržal z konkrétneho zdroja POO.

Prijímateľ (škola) najneskôr do 31.01.2023 (za rok 2022), vyplní on-line elektronický formulár vyúčtovania za žiakov, ktorí navštevovali v sledovanom období ŠKD. V rovnakom termíne zašle nevyčerpané finančné prostriedky na účet svojho zriaďovateľa.

Výstupy zo zberu  vyúčtovacieho elektronického formulára budú podkladom pre SFRŠ na zabezpečenie zúčtovania finančných prostriedkov. Zoznam prijímateľov, ktorí vykázali nevyčerpané finančné prostriedky bude  SFRŠ distribuovať jednotlivým RÚŠS.

RÚŠS písomne vyzvú zriaďovateľov na vrátenie nevyčerpaných finančných prostriedkov a to jednou sumou za všetky svoje školy na účet RÚŠS, vedený v Štátnej pokladnici. V písomnej výzve RÚŠS oznámia zriaďovateľom číslo svojho bankového účtu vo formáte IBAN, na ktorý majú byť zaslané nevyčerpané finančné prostriedky.

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky