Navigácia

Spolu úspešnejší 2 – zdroj 1P01 a zdroj 3P01

MŠVVaŠ SR poskytlo formou príspevku na špecifiká (v súlade s § 4af zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní...) finančné prostriedky zriaďovateľom škôl, ktorí uspeli vo Výzve určenej pre stredné školy „Spolu úspešnejší 2“ – zdroj 1P01 (prostriedky bežného roka) a zdroj 3P01 (prostriedky minulého roka), Komponent 6 – Dostupnosť, rozvoj a kvalita inkluzívneho vzdelávania, Reforma 6 – Kompenzačné opatrenia na zmierňovanie dopadov pandémie vo vzdelávaní pre žiakov základných a stredných škôl.

Finančné prostriedky z POO sú účelovo určené na osobné náklady doučujúcich a koordinátorov formou odmeny k platu u kmeňových učiteľov a odmeny na základe dohody o vykonaní práce mimo pracovnej činnosti u nekmeňových doučujúcich za obdobie od 17.01.2022 do 17.06.2022.  Odmeny za doučovanie v júni 2022 budú vyplatené v júli 2022. Potrebné je ich osobitne sledovať v účtovníctve na samostatnej analytike alebo na samostatnom stredisku, tak aby bol zabezpečený prehľad o finančných prostriedkoch, ktoré prijímateľ obdržal z konkrétneho zdroja POO.

Termín na použitie prostriedkov z POO je do 15.07.2022 a prostriedky je potrebné zúčtovať podľa pokynov uvedených nižšie.

Prijímateľ (stredná škola) po termíne stanovenom na použitie prostriedkov, najneskôr do 31.07.2022 vyplní záverečnú správu k výzve v elektronickom formáte. Súčasťou záverečnej správy je vecné vyhodnotenie a finančné vyúčtovanie.

Informácia o zverejnení záverečnej správy bude prijímateľom zaslaná prostredníctvom e-mailu na konci oprávneného obdobia čerpania finančných prostriedkov vecnou sekciou. Záverečná správa bude mať formát online formulára a zverejnená bude  na stránke ministerstva.

Výstupy zo zberu  vyúčtovacieho elektronického formulára budú podkladom pre zabezpečenie zúčtovania finančných prostriedkov a poukázania nevyčerpaných finančných prostriedkov od jednotlivých prijímateľov.

Zoznam prijímateľov, ktorí vykázali nevyčerpané finančné prostriedky  z finančného mechanizmu POO bude MŠVVaŠ SR - SFRŠ distribuovať jednotlivým regionálnym úradom školskej správy (RÚŠS).

Školy vrátia nevyčerpané finančné prostriedky na účet svojho zriaďovateľa v termíne do 20.07.2022 na účet svojho zriaďovateľa.

Zriaďovatelia po vyzvaní regionálneho úradu školskej správy vrátia nevyčerpané finančné prostriedky jednou sumou za všetky svoje školy na účet RÚŠS vedený v Štátnej pokladnici. RÚŠS, svoje číslo účtu vo formáte IBAN, písomne oznámi všetkým zriaďovateľom vo svojej územnej pôsobnosti.

RÚŠS po pripísaní nevyčerpaných finančných prostriedkov následne požiada MŠVVaŠ SR – SFRŠ o úpravu rozpočtu v sume vrátených finančných prostriedkov z finančného mechanizmu POO.

Následne bude upravený rozpočet všetkým zriaďovateľom a školám, ktoré vrátili (nedočerpali) pridelené FP z projektu „Spolu úspešnejší 2“.

Upozorňujeme, že údaje o vyčerpaných finančných prostriedkoch z POO sa v priebehu roka povinne uvádzajú do výkazu Škol 1-04, v ktorom bol doplnený nový riadok o čerpaní FP z POO.

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky