Navigácia

madari

madarsky text
 

A természet: Szépség és fenséges

A természet nem csupán a minket körülvevő tájak, hanem egy élő organizmus, amely lélegzik, növekszik és folyamatosan változik. Élelmet, vizet, belélegezni való levegőt és szemet gyönyörködtető szépséget ad nekünk.

A fenséges hegyektől a végtelen óceánokig, a sűrű erdőktől a virágzó mezőkig a természet a formák és színek sokszínűségével van tele. Minden növény, minden állat betölti a maga szerepét ebben a bonyolult rendszerben, amely fenntartja az életet a Földön.

A természet a művészek, költők és zenészek számára inspiráció forrása. Szépsége és fenséges volta arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk az élet értelmén, az ember helyén a világban.

Változnunk kell, hogy megőrizzük a természetet, hiszen az a közös otthonunk. Jogunk nincs tönkretenni, mert ez visszafordíthatatlan következményekkel jár.

Gondoskodjunk a természetről, hiszen az adja az életünket!

10 kifejtett mondat:

  1. A természet egy élő organizmus, amely lélegzik, növekszik és folyamatosan változik.
  2. Élelmet, vizet, belélegezni való levegőt és szemet gyönyörködtető szépséget ad nekünk.
  3. A fenséges hegyektől a végtelen óceánokig, a sűrű erdőktől a virágzó mezőkig a természet a formák és színek sokszínűségével van tele.
  4. Minden növény, minden állat betölti a maga szerepét ebben a bonyolult rendszerben, amely fenntartja az életet a Földön.
  5. A természet a művészek, költők és zenészek számára inspiráció forrása.
  6. Szépsége és fenséges volta arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk az élet értelmén, az ember helyén a világban.
  7. Változnunk kell, hogy megőrizzük a természetet, hiszen az a közös otthonunk.
  8. Jogunk nincs tönkretenni, mert ez visszafordíthatatlan következményekkel jár.
  9. Gondoskodjunk a természetről, hiszen az adja az életünket!
  10. A természet felbecsülhetetlen kincs, amelyet meg kell őriznünk a jövő generációi számára.
Skočiť na začiatok stránky