Navigácia

Členke Team Slovakia Martine Hornej sa podarilo vybojovať 3. miesto na majstrovstvách sveta v klasickom silovom trojboji

Členke Team Slovakia Martine Hornej podarilo vybojovať 3. miesto na majstrovstvách sveta v klasickom silovom trojboji v hmotnostnej kategórii žien do 69 kg s výkonom 512,5 kg, spomedzi 20 konkurentiek.

"S výkonom som veľmi spokojná, v drepe som taktiež získala malý bronz za výkon 182,5 kg (nový národný rekord), v mŕtvom ťahu som získala malé striebro za výkon 220 kg a v tlaku na lavičke som spravila národný rekord s výkonom 110 kg.
Súťaž bola do konca veľmi náročná, tri sme sa bili o 3.miesto. Podarilo sa mi skončiť súťaž so všetkými deviatimi pokusmi platnými, čo sa na medzinárodných súťažiach často nestáva.
 
Veľmi sa z tohto umiestnenia teším, nakoľko konkurencia bola veľká. Aj som si poplakala od šťastia, keďže príprava neprebiehala optimálne z dôvodu zdravotných problémov (následok covidu), ale dodržala som svoju tradíciu, priniesť z každej medzinárodnej súťaže medailu. Na súťaži ma viedol môj otec, tréner, Ing. Ladislav Horný, takže súťaž prebiehala bez problémov. Na týchto majstrovstvách sveta som bola jediným pretekárom zo Slovenska," povedala Martina.

Facebook Zdieľať
Skočiť na začiatok stránky