Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky
Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky
Stromová 1, 813 30
Bratislava
Tel. +421 2/59374111
e-mail: info@minedu.sk

Priniesli so sebou kúsok atmosféry z Pau

     „Tá strieborná medaila je naozaj vzácna, ale aj remeselne krásna“, dohodli sa tí, čo mali možnosť siahnuť si na ligotavú trofej pri návšteve našej úspešnej reprezentantky vo vodnom slalome a zároveň ambasádorky Národného športového centra (NŠC) a Európskeho týždňa športu Jany Dukátovej. Športovkyňu spoločne s jej trénerom Róbertom Orokockým prijal na pôde NŠC jeho riaditeľ Boris Čavajda. Obom poďakoval za úspešnú reprezentáciu a zaželal ďalšie športové úspechy na divokej vode.
     Jana svojím striebrom prispela k peknej medailovej bilancii slovenskej výpravy na MS vo francúzskom Pau (1 zlatá – 3 strieborné – 1 bronzová), pričom išlo v jej prípade už k zisku piatej individuálnej medaily zo svetových šampionátov. Sama aktérka zhodnotila svoje účinkovanie vo Francúzsku takto: „Toto boli moje jedenáste majstrovstvá sveta. V mojej kategórii sa na štart postavilo až 72 dievčat a ja stále dokážem byť v trojke. Skvelý záver sezóny. Budem sa snažiť si výkonnosť ešte udržať. V Pau to vlastne bolo o dvoch kvalitných jazdách, v semifinále som síce ťukla, preto som v závere aj zariskovala, ale na postup to stačilo. Finále sa mi naozaj vydarilo, bola som v ňom rýchla, išlo v tomto prípade o moju najlepšiu tohtoročnú jazdu. Veru sa oplatilo stráviť v Pau tri týždne na jar a pred svetovým šampionátom ďalšie tri.“
     Šampionát vo Francúzsku obaja vyhodnotili vysoko po každej stránke. „Kanál bol krásny, rýchly, divoký. Úvod trate bol super rýchly, stred, to bolo ako v miešačke a na záver jeden valec za druhým - ťažké technické úseky práve vtedy, keď dochádzajú sily“, uzavrela športovú stránku Jana.
     V neformálnom rozhovore načrtli tréner so svojou zverenkyňou svoje ďalšie pôsobenie, keď sezóna ešte zďaleka neskončila. Oboch čakajú domáce majstrovstvá na divokej vode a potom aj výjazd za veľkú mláku, do USA na Pan American Championships 2017, kde sa Jana predvedie v kanáli i na prednášateľskom pódiu. Počas stretnutia na pôde NŠC zazneli aj ďalšie zaujímavé témy a informácie súvisiace napríklad s návratom našej reprezentantky k C1, novými vodnoslalomárskymi disciplínami, olympijskými hrami, budúcoročnými majstrovstvami sveta v Riu či technickými novinkami, ale aj povinnosťami ambasádorky Európskeho týždňa športu v roku 2018.
    

Facebook Zdieľať