Navigácia

Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport schválil všetky body programu

     Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport pozval na svoje dnešné rokovanie ministra školstva Petra Plavčana k dvom legislatívnym návrhom a k témam týkajúcich sa MPC a Ekoiuventy.
 
     Po minulotýždňovom schválení na Rokovaní vlády sa aj Výbor NR SR kladne vyjadril k návrhu o zachovaní malotriedok a k zvýšeniu platov pedagogických zamestnancov o 6 % od 1. septembra. V oboch prípadoch poslanci súhlasili so skráteným legislatívnym konaním. Členovia výboru zároveň schválili návrh záverečného účtu za rok 2015 kapitola 20 - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. 
 
     Minister Plavčan poslancov informoval aj o aktuálnej situácii s Ekoiuventou. Ministerstvo začalo s prvými prácami v areáli a úpravou plochy. Bazén je však v dezolátnom stave a počas tohtoročnej, už prebiehajúcej sezóny, ho určite nestihne sprevádzkovať. Minister rokoval aj so zástupcami OZ Hrad - Slavín a Starého Mesta, spolu s ktorými areál Ekoiuventy navštívil. Peter Plavčan opakovane ubezpečil všetkých o jeho prioritnom zaujme revitalizovať objekt a sprístupniť ho verejnosti v najkratšej možnej dobe. Areál, by mal slúžiť ľuďom už tento rok a bazén od ďalšej sezóny.
 
     Poslanci sa dozvedeli priamo od ministra aj o vrátení všetkých peňazí na účet Metodicko-pedagogického centra, ktoré boli v roku 2015 zaslané na podvodný účet. Všetky finančné prostriedky sú už späť na účte MPC, vyšetrovanie vo veci ešte stále prebieha.

Facebook Zdieľať
Skočiť na začiatok stránky