Navigácia

Výzva na predloženie žiadostí o poskytnutie dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na obnovu výchovy a vzdelávania na rok 2015


Na základe výzvy na predloženie žiadostí o poskytnutie dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na obnovu výchovy a vzdelávania na rok 2015 sa dňa 17. 9. 2015 uskutočnilo na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky rokovanie výberovej komisie.
 
Výberová komisia posudzovala v oblastiach:
A) Podpora mimoškolských aktivít zameraných na rozvíjanie prírodovednej gramotnosti žiakov základných škôl a stredných škôl – 23 žiadostí,
B) Vytvorenie a distribúcia hudobných učebných pomôcok pre materské školy – 10 žiadostí,
C) Organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí so zameraním na sociálnu inklúziu/integráciu detí a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami – 6 žiadostí.
 
Podrobnosti sa nachádzajú v prílohách č. 1 a č. 2.
Výšku pridelených finančných prostriedkov schválil minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa návrhu medzirezortnej komisie.

Súbor typu pdf Príloha č. 1

Súbor typu pdf Príloha č. 2


     Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky oznamuje, že z rozpočtu kapitoly ministerstva na rok 2015 vyčlenilo finančné prostriedky na dotácie pre oblasť obnovy výchovy a vzdelávania.
     Obnova výchovy a vzdelávania je zameraná na podporu:
a) mimoškolských aktivít zameraných na rozvíjanie prírodovednej gramotnosti žiakov základných  škôl a stredných škôl,
b) na vytvorenie a distribúciu hudobných učebných pomôcok pre materské školy,
c) na organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí so zameraním na sociálnu inklúziu/integráciu detí a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

     Žiadosť predkladá oprávnený žiadateľ podľa bodu č. 9 výzvy písomne (vrátane príloh) na formulári s názvom „Žiadosť“ s označením na obálke:
A)     „Obnova výchovy a vzdelávania - A“
B)    „Obnova výchovy a vzdelávania – B“   
C)    „Obnova výchovy a vzdelávania - C“
Podrobnosti k jednotlivým aktivitám sa nachádzajú vo výzve.
 
     Žiadosť v písomnej podobe je potrebné zaslať na adresu:
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
sekcia regionálneho školstva
Stromová 1
813 30 Bratislava

     Konečný termín na predloženie žiadostí (rozhoduje dátum na poštovej pečiatke) podľa zverejnených požiadaviek je piatok 21. augusta 2015 do 24.00 h.
 

Súbory na stiahnutie

Skočiť na začiatok stránky